Instagram story
O Storijima
Koliko je Storija je dnevno dosta?
Šta sme, a šta ne, da ide u Highlights?
Koliko Storija dnevno je dosta?
Šta sme, a šta ne, da ide u Highlights?
NAJNOVIJE
  1. Ako imate nešto jako važno da objavite neka stane u samo 1 story. Ako pričate nešto obavezno stavite titlove. Napravite da bude zanimljivo. Dan pre toga nemojte da objavljujete. Objavite ovaj važni story ujutru i dok on ne istekne nemojte više objavljivati nove storije.
  2. Dok su "sveži" koristite nove stikere. Polaroid gde se trese ekran, interaktivni stiker gde se upiše reč da vide fotku i naravno cutouts koji kida! Tutorijal je ispod :)


Nove funkcije
Tutorijal 1:
Instagram voli kada koristite nove funkcije koje se pojave pa je pravi trenutak da probate ove. One dobro utiču na algoritam jer vaši pratioci imaju interakciju sa vašim sadržajem.

Funkcija za stikere je super u kombinaciji sa tekstom kada nećete da se snimate. Pokazalo se da čim je vaša faca na sadržazu ljudima je zanimljivije. Možete se čak uslikati sa različitim facijalnim ekspresijama i napraviti od toga stikere koji će biti super za storije :)
Story osnove 1
Tutorijal 2:
Story osnove 2
Tutorijal 3:
Tutorijal 4:
Story trikovi 1
Ove dve aplikacije ispod su vam potrebne za poslednji story trik i trebaće vam u nastavku kursa pa vas molim da ih skinete, naravno svako za svoju vrstu telefona :)
Ako slučajno na androidu nemate app koji sam dole ostavila onda skinite bilo koji sa takvim nazivom i dobrom ocenom jer su funkcije iste ili bas slicne.
Story trikovi 2
Tutorijal 5:
Kako da koristiš paletu boja svog profila ili brenda na storijima?
Pošto svi dobijamo funkcije u različito vreme ako slučajno nemate dodavanje fotki direktno u Instagramu evo kako se to radi za android.

Kada želite da dodate više fotki na video to ćete moći da uradite u raznim aplikacijama sa kojima ćemo raditi, a ispod vam ostavljam kako da to uradite direktno u storijima.
Ako i pored opcija koje sam navela za dodavanje više fotki na story na androidu ne uspete, potrebno je da skinete aplikaciju Microsoft SwiftKey tastature u kojima će biti opcije za paste (ostavljam vam ispod dugme za skidanje).
Za ios telefone ako nemate tu funkciju samo se u galeriji odabere slika, idete na copy i zalepite je na story kada otvorite pisanje teksta
U medjuvremenu se pojavila opcija da promenite ime tj. kako se vidi link, ali je nisu još svi dobili.

VAŽNO: Kada koristite link u storijima, pogotovo više puta, Instagram vam smanji preglede storija izmedju
40-70%.
Tutorijal 6:
Linkovi u storijima
Tutorijal 7:
2 trika za Highlights-e
Kada vam treba više prostora za tekst na storijima ili želite da poentirate ili istaknete nekoliko stvari ili želite da stavite na odredjenom mestu poziv na akciju i link ili mention tada vam storiji od 60 sek nisu dobri.
Savet:
Story 60 sec.